India Monsooned Malabar AA Arabica

5 hodnocení
 
 

Káva, která prošla procesem tzv. monzunování. Unikátní chuť lékořice, koření, kouře, tabáku, zemitá, se stopami dřeva. Střední až plné tělo, velmi nízká kyselost a vynikající créma na espressu.

Hmotnost
Hrubost namletí
Typ pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Cena 313 Kč 313 Kč 313 Kč 313 Kč 313 Kč 313 Kč 313 Kč 313 Kč 313 Kč 313 Kč 313 Kč 313 Kč 1 250 Kč 1 250 Kč 1 250 Kč 1 250 Kč 1 250 Kč 1 250 Kč 1 250 Kč 1 250 Kč 1 250 Kč 1 250 Kč 1 250 Kč 1 250 Kč od 313 Kč bez DPH
350 Kč / ks 350 Kč / ks 350 Kč / ks 350 Kč / ks 350 Kč / ks 350 Kč / ks 350 Kč / ks 350 Kč / ks 350 Kč / ks 350 Kč / ks 350 Kč / ks 350 Kč / ks 1 400 Kč / ks 1 400 Kč / ks 1 400 Kč / ks 1 400 Kč / ks 1 400 Kč / ks 1 400 Kč / ks 1 400 Kč / ks 1 400 Kč / ks 1 400 Kč / ks 1 400 Kč / ks 1 400 Kč / ks 1 400 Kč / ks od 350 Kč    
Značka NAMLETO
Kategorie Káva
 

Monzunovaná káva z jihoindické Karnátaky. Chuť po hořké čokoládě, slaném karamelu, koření a muškátovém ořechu, mírně zemitá, tělo střední až plné. I když Indie je známa především pro své čaje, již 150 let dodává na světový trh vynikající arabiky a je jedním z jejich největších exportérů. Tzv. proces monzunování dává těmto kávovým zrnům ojedinělý tvar, barvu i chuť.

Tento postup má napodobit chuť kávy, jak ji znali naši předkové, když se zelená zrna dopravovala z Indie na dřevěných plachetnících kolem Mysu Dobré naděje. V současnosti se vybrané kávy odrůdy Arabika při monzunování rozloží do 10 – 15 cm vrstev v otevřených nebo dobře větraných skladech a v odbobí od června do září se ponechají po 12 – 16 týdnů vlivu vlhkých monzunových větrů vanoucích z Arabského moře. Během této doby káva absorbuje vzdušnou vlhkost, zdvojnásobí objem a její barva se promění ze světle zelené do světle zlaté až světle hnědé. Po dalším roztřídění se pak balí a dlouhodobě skladuje v sušších regionech.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola